Het regionale natuurpark Forêt d'Orient

Het regionale natuurpark Forêt d'Orient is 70.000 hectare groot en is een paradijs vol frisse lucht in het hart van de Aube. Natuurliefhebbers zullen de bossen en de drie meren zeker weten te waarderen. In het beheerde, 20.000 hectare grote bos vind je eeuwenoude eiken en haagbeuken. Herten, wilde zwijnen en andere dieren zijn te bezichtigen in een omheind gebied van 89 hectare dat aangepast is aan de natuurlijke leefomgeving van de dieren.
Het hele jaar door worden door het informatiecentrum van het park (Maison du Parc) thematische uitstapjes georganiseerd: wandelingen, zwemmen, watersporten, vogels spotten of het bezichtigen van vakwerkkerken - er is voor ieder wat wils.

 

La Maison du Parc
10220 Piney
Tel.: 0033 (0)3 25 43 38 88
www.pnr-foret-orient.fr

Een paradijs voor vogels

De Aube is een departement met een grote ornithologische rijkdom. Het natuurpark Parc Naturel Régional de la Forêt d'Orient en de drie meren zijn met het verstrijken van de tijd uitgegroeid tot een ideale plek voor vogels en is één van de rijkste ornithologische gebieden in Frankrijk.

Vanuit de lucht gezien, zien de 5000 ha water van de grote meren er voor trekvogels uit als een veelbelovende, onmetelijke hoeveelheid water: een ideale plaats om neer te strijken en een veilige schuilplaats te vinden. De meren en rivieren, de graslanden, de vennen en de bouwgronden vormen voor de vogels een onmisbare voedingsbron.

Tot nu toe zijn er bijna 300 verschillende vogelsoorten - zowel standvogels als trekvogels - geteld, zoals de kraanvogel, de blauwe reigers, de rietgans, de grote karekiet en het visdiefje. En boven deze uitgestrekte waterspiegels zweeft soms de zeearend.
Vergeet je verrekijker niet!

Nuttige informatie: de herfst is het uitgelezen seizoen om te loeren op trekvogels en overwinteraars in het merengebied. Van oktober tot maart worden er ornithologische wandelingen georganiseerd onder begeleiding van een gids.